Maak kennis met Petra - Vrijwillig medewerker

Maak kennis met Petra de Meulder. Petra is sinds april 2019 actief als vrijwillig medewerker op de Donk. Eigenlijk is ze al veel langer vrijwilliger, in hart en nieren:

Petra: “Jaren geleden woonde mijn oma in het Elisabeth en tot afgelopen december woonde mijn vader in Westerwiek. Daar maakte ik ook altijd even een praatje met andere bewoners. Sommigen kregen nooit bezoek en met dat praatje fleurde ik hun dag een beetje op. Met activiteiten heb ik ook meegeholpen. Er is in de jaren veel bezuinigd op zorg, maar welzijn is nog altijd heel belangrijk. Mensen zitten lekkerder in hun vel als ze overdag bezig zijn geweest met een spelletje, bingo of een wandeling.”

Sjoelen bij De Donk
Vanaf 2019 is Petra de vrijwillige sjoelexpert bij De Donk. Toevallig is ze daar ook bijna buurvrouw van, ze is er zo. “Er kwam een advertentie voorbij, voor wekelijkse hulp bij het sjoelen. Ik dacht meteen: dat ga ik doen! Ik heb nu mijn eigen groep sjoelers en dat is heel leuk, want je leert ze steeds beter kennen en hebt veel plezier met elkaar.” Het bleef niet bij alleen helpen bij sjoelen, Petra gaat ook mee met uitstapjes en vindt het fijn een luisterend oor te zijn voor de ouderen. “Het luisteren, helpen en er voor een ander zijn is zo ontzettend fijn.”

Vrijwilligerstalent
Petra heeft kwaliteiten die breed inzetbaar zijn, merkte Marieke Aerts, vrijwilligerscoördinator van de Donk. Ze bracht een nieuwe uitdaging op Petra’s pad. Petra: “Ik mag helpen een brug te slaan voordat iemand op De Donk komt wonen. Wanneer bekend wordt dat iemand komt inwonen, ga ik op huisbezoek. Dan bereid ik de nieuwe bewoner en de familie voor op de verhuizing en alles wat hierbij komt kijken. Hiermee hopen we dat alles soepel verloopt en proberen we een extra warm welkom te creëren. Ik heb hier superveel zin in!”

Marieke Aerts, vrijwilligerscoördinator, licht toe: “We proberen altijd zo goed mogelijk iemand in te zetten op zijn of haar talenten, waar iemand goed in is. En dit past perfect bij Petra, ik vind het super dat we haar hiervoor mochten en konden vragen en natuurlijk dat ze het wil gaan doen!”

Werk combineren
“Als zzp-er kan ik mijn eigen tijd indelen, dus het is ook nog eens goed te combineren met mijn werk. Het kost mij maar een paar uurtjes in de week en ik maak er een hoop mensen mee blij. Als ik hier tijd voor kan maken, dan kunnen zoveel mensen dit met mij. Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren door mijn vrijwilligerswerk, zodat we nog veel meer vrijwilligers gaan verwelkomen!”

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen