Sollicitatieproces

Solliciteren bij Surplus, hoe werkt het en wat kun je verwachten?

STAP 1:

Je leest de vacature en wordt enthousiast, want je hebt gelezen dat je aan de criteria voldoet of dat je wellicht door ons verder geschoold kunt worden. Dus je besluit dat je hierop graag wilt gaan reageren.

STAP 2:

Je klikt op de button “solliciteer direct”, vult het online sollicitatieformulier en verzendt het naar ons. Je krijgt dan direct al een bevestiging van je sollicitatie per e-mail.

STAP 3:

Wij gaan je zo snel mogelijk bellen, om je te laten weten wat het vervolg van je sollicitatie zal gaan zijn. Dat kan zijn dat je in de procedure bent opgenomen, dat we graag direct een afspraak met je willen maken of dat we helaas op dit moment niet met je verder gaan. Want volgens ons wil je graag snél duidelijkheid, zelfs als dat minder leuk nieuws is.

STAP 4:

We plannen, uiteraard samen met jou, een kennismakingsgesprek in. Afhankelijk van de soort functie zal dat soms met één van de drie recruiters zijn (Hans, Linda of Lucia) of met een van de leden van het afdelingsteam waar de vacature voor bedoeld is. In dit gesprek gaan we samen met je bespreken of jij inderdaad past in onze functie, maar uiteraard ook (of misschien wel, vóóral ook) of jij ons vindt passen in jouw beroepsleven.

STAP 5:

Het is vaak fijn om alvast een indruk te kunnen opdoen van je mogelijke nieuwe werkplek, van de inhoud van je nieuwe baan en uiteraard ook van je mogelijke toekomstige collega’s of doelgroep. En dat kan! We zijn een groot voorstander van een dagje meelopen en zullen dat ook graag voor je organiseren. Een meeloopdag is niet verplicht. De meeloopdag wordt aan het einde van de dag met je doorgesproken, waarbij wij en jij aangeven of we door willen met elkaar.

STAP 6:

Als we inderdaad vinden dat we graag met elkaar door willen, wat uiteraard echt super is, dan zullen een nieuw gesprek inplannen om de arbeidsvoorwaarden goed met elkaar door te spreken. We maken dan het papierwerk in orde (diploma’s, ID-bewijs, etc.) en bespreken wat we je kunnen en willen bieden. Uiteraard heb je daar zelf ook een stem in, want we willen er zeker van zijn dat we bij je start alles goed voor je geregeld hebben en je tevreden bent.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen