Maak kennis met Truus - Vrijwillig medewerker wijkactiviteiten

Truus van Zundert zet zich al ontzettend lange tijd in voor Surplus. Voor velen die al langer bij Surplus werken is ze een bekend gezicht. We nemen je mee in haar verhaal.

Dagjes organiseren in verzorgingstehuizen
Bijna 30 jaar lang was Truus werkzaam als gastvrouw bij Vertizontaal, wat later Surplus werd. Ze was van alle markten thuis en een steun en toeverlaat voor velen. De directeur van de organisatie waar ze destijds werkte kwam met het idee om iets leuks te gaan organiseren in verzorgingstehuizen in Breda. “Ik was direct enthousiast!” vertelt Truus. De keuze welk verzorgingstehuis dit moet zijn was zo gemaakt: “Mijn schoonmoeder woonde destijds op locatie Westerwiek. Samen met mijn collega Ietje Marijnissen zijn we op deze locatie gaan kijken wat leuk zou zijn om te organiseren. Andere collega’s vertelden over het bakken van pannenkoeken en oliebollen of spelletjesmiddagen. Maar wij waren er nog niet aan uit. Totdat ik op een middag bij mijn schoonmoeder was en harde muziek van Frans Bauer over de afdeling hoorde. Mijn schoonmoeder genoot hier ook zichtbaar van. Hierdoor wist ik meteen wat we gingen doen met onze Verwendag: Muziek, met een hapje en een drankje!”

De Verwendag was geboren
De eerste Verwendag was hiermee ook een groot succes, speciaal voor bewoners van Westerwiek. Twee jaar nadat de organisatie waar Truus werkte stopte, waren Truus en Ietje zo op dreef, dat ze de Verwendag vrijwillig zijn blijven doorzetten op Westerwiek. Het groeide uit tot een begrip in de wijken Tuinzigt en Westerpark. De Verwendag die eerst begon voor de cliënten van Westerwiek, groeide uit tot een Verwendag voor bewoners én voor de mensen uit de wijk. Een dag die zorgt voor verbinding tussen de verschillende wijken, waarbij wijkbewoners ieder jaar met grotere aantallen binnendruppelde. Truus: “We hebben de Verwendag nu 17 jaar gedraaid, met veel hulp van sponsoring uit de wijk en buiten de wijk. Helaas kon het de afgelopen twee jaar niet door gaan door Corona, maar ik hoop dat we het komende jaar weer een soortgelijke dag kunnen gaan neerzetten.”

Uitbreiding van haar vrijwilligerswerk

En hier bleef het niet bij voor Truus: “Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd en het werken voor wijkbewoners vond ik zo leuk! Ik hoorde dat er behoefte was aan een beweegclub, en toevallig kende ik iemand die Zumba gaf. De Zumba lerares was direct enthousiast en hiermee is de Zumba ontstaan op Westerwiek, waar een trouwe groep mensen naar toe komt.

Ook help ik bij de gymactiviteit. En wanneer de docent niet kan, maken we er een gezellige koffie ochtend van, want daar hebben de bezoekers zo’n behoefte aan: even een uitje. Ik ben heel blij dat ik hier aan bij kan dragen, want de mensen die in de wijk wonen zijn vaak erg eenzaam. Op het voorkomen van die eenzaamheid wil ik me dan ook richten in mijn vrijwilligerswerk.”

Wil jij ook je vrijwillige steentje bijdragen? Er is vast vrijwilligerswerk wat bij jou past bij Surplus! Neem voor meer informatie contact op via vrijwilliger@surplus.nl of bel 076-2082800.

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen