Maak kennis met Iris - Verzorgende IG in Zevenbergen

“Wat je geeft krijg je ook echt terug”

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar soms gaan de dagelijkse handelingen (tijdelijk) niet meer zo gemakkelijk. Dan is het fijn om thuis ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld bij persoonlijke verzorging. Iris van Geel werkt in de wijkverpleging in Zevenbergen en vertelt over haar werk.

Iris heeft heel bewust gekozen voor de wijkverpleging: “Mijn hart ligt echt bij de thuiszorg. Ik heb ooit een kort uitstapje gemaakt naar de horeca, maar ik miste de zorg al snel. Toen heb ik bij Surplus gesolliciteerd en mocht ik aan de slag in Zevenbergen.”

Kansen pakken

Toen Iris de kans kreeg om via Surplus een studie te volgen voor Verzorgende IG (VIG) pakte ze deze met twee handen aan. “VIG betekent Verzorgende Individuele Gezondheidszorg”, legt Iris uit. “Ik heb in 1,5 jaar mijn diploma gehaald, naast m’n werk. Daarna kreeg ik meer taken en meer verantwoordelijkheden. Ik ondersteun mensen thuis waar nodig bij taken als wassen, aankleden en opruimen. Ik neem niet meteen alles over maar kijk goed naar wat mensen nog zelf kunnen en willen. Daarnaast regel ik ook alles wat ze nodig hebben. Denk aan medicijnen, fysiotherapie of hulpmiddelen. En heb ik het idee dat iemand meer ondersteuning of zorg nodig heeft dan overleg ik met collega’s en de huisarts. Iedere dag is anders.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Aandacht is belangrijk

Over de vraag wat ze het allerleukste vindt aan haar werk hoeft Iris niet lang na te denken. “De dankbaarheid en warmte van de mensen. Daar word ik heel blij van. Wat je geeft krijg je ook echt terug. Ik vind het fijn om een band op te bouwen met mensen. Ik vertel bijvoorbeeld wat ik in m’n vrije tijd doe en wat me bezighoudt. Dat hoef ik vanuit mijn functie niet te doen, maar de mensen bij wie ik kom vinden het heel leuk. Soms is hun wereld namelijk best klein of krijgen ze weinig bezoek. Dan kijken ze uit naar mijn verhalen. Even een praatje, een hand op een schouder, oprechte aandacht. Dat is zo belangrijk.”

Teamwork

De wijkverpleging van Surplus in Zevenbergen bestaat uit meerdere teams die ondersteuning bieden en zorg verlenen. Zo zijn er twee teams die werken in appartementen zoals wooncomplex Westhoek. En er zijn teams die ‘in de wijk’ werken, zoals dat van Iris. “Het leukste aan werken in een wijkteam vind ik de verantwoordelijkheid die je hebt en het gevoel van vrijheid. Ik ga alleen op pad, rijd met m’n auto door Zevenbergen van het ene adres naar het andere. Vervolgens verleen ik zorg bij mensen thuis. Ik sta er zeker niet alleen voor en kan altijd bij mijn collega’s terecht. Eén telefoontje en ik heb antwoord op m’n vraag of er komt iemand aan om te helpen.” Iris vervolgt: “De collega’s die werken in de appartementen of aanleunwoningen doen inhoudelijk hetzelfde werk. Alleen dan onder één dak. Zij hoeven dus niet te reizen. En daar is altijd een collega in de buurt om mee te overleggen. Maar in welk team je ook werkt, we doen het echt samen. We kunnen altijd bij elkaar terecht. Dat is fijn en geeft een veilig gevoel. Ik zit hier echt op m’n plek.”   

Werken als verzorgende IG

Spreekt het verhaal van Iris je aan en wil jij ook werken als verzorgende IG? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met onze recruiters via WhatsApp of via werken@surplus.nl.

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen