Het verhaal van Chantal - Verzorgende IG bij Surplus

“Mijn werkdag is geslaagd wanneer ik de bewoners een mooie dag heb bezorgd”

Sinds maart 2021 werkt Chantal Koolen als Verzorgende IG op De Zeven Schakels in Zevenbergen. Ze werkt hier op Schakel 6 BG, een afdeling specifiek voor mensen met een vorm van dementie. “Vanaf mijn eerste werkdag voelde ik me als nieuwe medewerker direct heel erg welkom op de afdeling, dit komt onder andere door mijn fijne collega’s en omdat ik erg goed door hen ben ingewerkt,” geeft ze aan.

Zorgpassie

Chantal heeft ervoor gekozen om in de zorg te gaan werken, omdat zij het fijn vindt en er voldoening uithaalt om voor andere mensen te zorgen. “Ik heb vroeger altijd voor mijn oma gezorgd, dit vond ik toen al erg leuk om te doen. Mensen helpen en een luisterend oor bieden is ook iets wat ik heel leuk vindt. Daarnaast vind ik het heel mooi om zorg te verlenen aan bewoners die in hun laatste levensfase zitten; om er aan bij te dragen dat deze fase zo prettig mogelijk verloopt,” legt ze uit. Als verzorgende IG neemt Chantal onder andere de ochtendzorg van bewoners voor haar rekening, en helpt ze mee met het verzorgen en eten van de maaltijd. Daarnaast ondersteunt ze bij de activiteiten van bewoners en een aantal andere zorgmomenten. “Mijn werkdag is geslaagd wanneer ik de bewoners een mooie dag heb bezorgd”, vertelt Chantal.

Werken bij Surplus

“Inmiddels werk ik al weer bijna een jaar met heel veel plezier bij Surplus. Ik voel me altijd gehoord wanneer ik vragen heb of ergens mee zit; er is altijd ruimte om dit te bespreken. De samenwerking met collega’s en de regisseurs verloopt dan ook erg prettig. Geen enkele dag is hetzelfde, wat het werk extra leuk en uitdagend maakt. Omdat elke dag anders is, maak je er bovendien ook elke dag op een andere manier weer wat moois van!”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen