Maak kennis met Gert-Jan - Vrijwilliger OnS Moerdijk

“Ik word er blij van als ik iemand kan helpen”

Er zijn veel instanties die hulp en ondersteuning geven aan de inwoners van Moerdijk. Surplus heeft in Moerdijk één centraal en digitaal platform opgezet: www.ons-moerdijk.nl. OnS Moerdijk brengt vraag en aanbod van hulp samen.

Spelregels en aanvraagformulier
Gert-Jan is één van de vrijwilligers. Hij woont in Fijnaart en houdt tuintjes van mensen in de buurt bij die het zelf niet kunnen. Ook wandelen hij en zijn vrouw regelmatig met bewoners van de Fendertshof en drinken met hen een bakje koffie.

‘’Ik word er blij van als ik iemand kan helpen. Ik kan ook niet stilzitten dus het is een win-win situatie. Je maakt ook veel praatjes met mensen in de buurt en dat helpt om andere bewoners te leren kennen. Ik woon namelijk pas 1 jaar in Fijnaart. De bedankjes motiveren mij! Er zijn veel mensen die kampen met bijvoorbeeld spierziektes en reuma. Dus het is mooi als je die mensen kan helpen. Ik leen tuingereedschap bij Woonkwartier om mijn vrijwilligerswerk te doen.”

Gert-Jan vervolgt: “Ik deed al vrijwilligerswerk toen ik nog in Breda woonde. En dat wilde ik graag blijven doen. Via het Werkplein kwam ik in contact met OnS Moerdijk.”

Phil Schoonen, vrijwilliger bij OnS Moerdijk: ‘’Hulp vragen is voor veel mensen lastig. Bijvoorbeeld als je de tuin moet bijhouden. Daarom roep ik iedereen op om hulp te durven vragen. Want je bent niet alleen op de wereld.”

Neem eens een kijkje op de website van OnS Moerdijk!
Ons Moerdijk zoekt nog vrijwilligers. Wilt u net als Gert-Jan ook aan de slag? Ga naar www.ons-moerdijk.nl. Zij bespreken graag met u de mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke wensen.

Bronvermelding: Woonkwartier
Fotovermelding: Marcel Otterspeer

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen