“Een dag niemand laten lachen, is een dag niet geleefd!”

Vrijwilliger Jordy van Tilburg is 25 jaar en hij woont in Westerpark. Van oorsprong komt hij uit Tuinzigt, waardoor hij vond dat hij iets terug moest doen voor deze omgeving en de bewoners.

Jordy: “Ik leef met de ambitie: ‘Een dag niemand laten lachen is een dag niet geleefd.’ Het beste onbetaalbare gevoel is iemand laten lachen! Klaar staan voor een ieder om even die meestal zware rugzak te verlichten. Door mijzelf wekelijks in te zetten als vrijwilliger bij de Westerwiek, slaag ik erin (oud-)bewoners uit de omgeving te laten lachen en hen even uit de dagelijkse sleur te halen.”

Al jong eigen ondernemer
Jordy is zelfstandig ondernemer. Hij komt uit een ondernemende familie en stapte graag in hun voetsporen. Hij volgde een ICT-opleiding en legde zich gaandeweg toe op het bedenken van online webdiensten. Hij is nu bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website ‘Fitamientje’ waarmee consumenten rechtstreeks bij de boer producten kunnen inkopen. “Als het ware een marktplaats voor boeren”, vertelt Jordy.  

Iedere donderdag sport en beweging
Jordy is sportief. Hij heeft jaren gevoetbald en doet fanatiek aan fitness. Voor hem een goede reden om sport te introduceren bij Westerwiek: “Sinds een half jaar ben ik daarom iedere donderdagochtend bezig met het stimuleren van sport en beweging. En met succes, van 6 of 7 animo hebbende bewoners naar 30+ in een half jaar! Naast dat we rekening houden met de (fysieke) beperkingen van de bewoners, verschijnen zij nu zelf wekelijks stipt op het beweeguurtje. Iedere les is anders. Door het actief en speels afleiden van de bewoners stimuleren we onbewust beweging. Na deze bezigheid zie ik de bewoners altijd helemaal opfleuren, dat gevoel is onbeschrijfelijk voor mij.”

Helpen bij speciale gelegenheden

Naast de wekelijkse sportles helpt Jordy ook op andere momenten. “Zo ben ik aanwezig bij speciale gelegenheden en activiteiten en help ik bij de organisatie hiervan. Soms is een bakje koffie, een praatje en een spelletje voldoende om ditzelfde gevoel te realiseren voor de bewoners. En vergeet bingo’s en andere muziekactiviteiten niet, daar verheugen de bewoners zich het meest op. Dit is waarom ik mijzelf wekelijks inzet. Ik nodig alle wijkbewoners van Tuinzigt en Westerpark uit om eens een kijkje te komen nemen. En het zou helemaal mooi zijn als ze zich ook vrijwillig, maatschappelijk en veelbelovend in willen zetten voor datgeen er echt toe doet.”

Ook interesse in vrijwilligerswerk bij Surplus? Neem dan contact op met Laura Troost, Vrijwilligerscoördinator Westerwiek. Bel 06 – 130 12 698 of stuur een e-mail naar laura.troost@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen