Het verhaal van Carina - Verzorgende IG in Hoge Vucht

“Ik wil hier niet meer weg.”

Carina Hoogendoorn werkt al sinds 2000 bij Surplus, met een onderbreking van een jaar toen de kinderen klein waren. Inmiddels werkt ze al een aantal jaar als verzorgende IG in de Bredase wijk Hoge Vucht. “Destijds ben ik begonnen in de thuisondersteuning in Etten-Leur. Ik heb steeds opleidingen gevolgd en zo mocht ik steeds meer handelingen verrichten”.

Als een vis in het water in Hoge Vucht

Hoewel Carina niet in Breda woont is ze hier helemaal op haar plek. “Ik heb op veel verschillende locaties gewerkt, maar niet alles paste bij mij. In Breda-Noord zag ik een uitdaging. Vervolgens heb ik heel bewust voor Hoge Vucht gekozen. Ik voel me hier als een vis in het water. Niet alleen omdat ik in Breda geboren ben, maar ook vanwege de gezelligheid. De mensen hier zien je niet als ‘personeel’. Je maakt gewoon deel uit van hun persoonlijke leven. Ze zijn erg dankbaar voor de hulp die je geeft. Het is een cadeau als je een glimlach op iemands gezicht kan toveren.”

Luisteren is belangrijk

Als verzorgende IG in de thuiszorg helpt Carina mensen onder andere met hun persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden. Ook ondersteunt ze bij dagelijkse handelingen. Denk daarbij aan het toedienen van medicatie of sondevoeding, het zetten van een kopje koffie of helpen met uit bed komen. “Daarnaast is aandacht ook belangrijk. Een praatje maken, luisteren naar hoe het écht met iemand gaat. Kijken waar je iemands leven een beetje makkelijker kunt maken, bijvoorbeeld door het regelen van hulpmiddelen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Iedere dag is het een feestje

“Iedere dag is anders en dat houdt het werk interessant en uitdagend. Ons team is een eenheid, we doen het echt samen. We kennen elkaar goed, zien elkaars kwaliteiten. Het gevoel van saamhorigheid is groot. Iedereen helpt elkaar. Het team is veelzijdig. Er zijn collega’s van 20+ en 60+. Dat gaat allemaal heel goed samen. Ik wil hier niet meer weg.”

“We starten om 06.30 uur op kantoor en drinken met de collega’s een bakje koffie. Dan gaan we de wijk in. Na onze routes komen we weer terug op kantoor. We eten dan samen en wisselen ervaringen uit. Iedere dag is het een feestje om naar m’n werk te gaan!”

Aandacht voor de mantelzorger

Carina komt wekelijks thuis bij meneer en mevrouw Blom. Ze is vanuit Surplus de eerste verantwoordelijke voor dit echtpaar. Dat betekent dat ze, naast helpen met persoonlijke verzorging, ervoor zorgt dat zij zo lang mogelijk samen thuis kunnen blijven wonen. “Als hulpmiddelen voor meer comfort kunnen zorgen dan regel ik deze. En vanzelfsprekend houd ik hun gezondheid goed in de gaten.”

“Mevrouw Blom is een actieve mantelzorger. Vroeger ging ze graag samen met haar man naar de sauna. Dat kan nu niet meer. Door haar 1x per week na het douchen te scrubben met haar favoriete scrub, wil ik haar die beleving van toen meegeven.”

Werken als verzorgende IG

Spreekt het verhaal van Carina je aan en wil jij ook werken als verzorgende IG? Bekijk dan onze vacature of neem contact op met onze recruiters via WhatsApp of via werken@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen