Het verhaal van: Armand Bergers - Vrijwillig medewerker Vuchterhage

“Het kost zo weinig en het levert zoveel op”

Wat was je motivatie om vrijwilligerswerk te gaan doen?

“Ik kom oorspronkelijk uit de gehandicaptenzorg. Maar toen mijn contract niet verlengd werd, kwam ik thuis te zitten, en al snel begon het te kriebelen om iets te gaan doen. De doelgroep ouderen was een doelgroep die ik nog niet kende, maar wel graag wilde ervaren, waardoor ik contact zocht met locatie Vuchterhage.”

Vertel eens wat over je ontwikkelingen bij Surplus?

“Toen ik in 2017 startte met mijn vrijwilligerswerk, deed ik van alles in huis. Ik bood ondersteuning bij de dagbesteding op het ontmoetingsplein, maar ook bij activiteiten in huis en voor ondersteuning tijdens een uitstapje was ik ook tijd in!

Maar waar ik met het meeste plezier en dankbaarheid op terugkijk, is het knuffelmoment met mijn hond Lucy en de bewoners van afdeling 1, een afdeling waar bewoners met dementie verblijven. De totale overgave van Lucy en de bewoners van en naar elkaar. Die warmte en liefde was zo bijzonder en speciaal! Ik kijk en denk hier erg graag aan terug.”

Wat heeft het jou gebracht?

“Ik heb altijd een verbondenheid met de teams gevoeld op Vuchterhage, zeker op afdeling 1. Ik werd gezien als collega. Het ontlasten en ondersteunen van de zorg deed me goed, en dit gaf me de kracht en het vertrouwen in mij zelf terug om weer te gaan solliciteren.”

Een klein jaar later werd Armand aangenomen op een leuke werkplek, waar hij nog steeds werkt.

Armand vertelt: “Maar toch bleef het knagen, ik miste ‘mijn oudjes’ en mijn collega’s. Dus begin 2020 heb ik weer contact gezocht. Het gesprek dat volgde voelde meteen zo vertrouwd, dat ik weer aan de slag ben gegaan afdeling 1.”

En wat doe je dan nu zoal in je vrijwilligerswerk?

“Ik speel een spelletje met de bewoners, geef aandacht, zing en ondersteun de zorg waar ik kan. Het gaf me meteen weer zoveel voldoening. Wederom ervaarde ik dat het zo weinig kost en zoveel oplevert!”

Wat maakt jou trots in je vrijwilligerswerk?

“Door alles wat ik in vrijwilligerswerk heb gedaan is mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld gegroeid en kreeg ik weer vertrouwen in mezelf. Dit is een mooi proces geweest en ook dát is onderdeel van het vrijwilligerswerk.”

Ook vrijwillig medewerker worden?

Lijkt het je ook iets om vrijwillig medewerker te worden? Klik dan hier en neem contact op voor meer informatie of meld je aan.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen