Renate is flexibel aan de slag bij SurplusFLEX

Werken in de zorg en tijd voor jezelf

Ruimte voor sport. Leuke dingen met vrienden. Lekker niks doen op de bank. Bij SurplusFLEX zien we het zo: de flexibele werktijden zorgen ervoor dat je meer tijd hebt voor jezelf, je gezin of je vrienden. Wij vinden dat je alleen de beste ondersteuning kunt bieden, als je jezelf echt inleeft in je cliënt en als je met een goed humeur aan je werkdag begint. Met SurplusFLEX kun je werk makkelijker om je privésituatie heen plannen, je bepaalt dus zelf op welke dagen je werkt. En op welke afdeling. Kortom: plan je werk om je bestaan heen. Geniet ervan. Leef je uit!

Wat is flexwerken in de zorg?

Als zorgprofessional bij SurplusFLEX heb je grip op je rooster. Jij bepaalt op welke dagen je wel en niet werkt en op welke diensten je inschrijft. Woonzorgcentrum of Thuiszorg? Psychogeriatrie? Somatiek? Gerontopsychiatrie? Zeg het maar. We hebben zeker diensten in jouw directe omgeving.

Bij SurplusFLEX ben je vanaf dag één lid van een team, ook al heb je als flexibele medewerker geen directe vaste collega’s. Merk je dat je meer in je mars hebt? Dan kun je doorleren en doorgroeien. Alles is mogelijk. Wil je meer weten over flexwerken bij SurplusFLEX lees dan het interview met Renate. Hierin vertelt ze meer over haar werk als flexmedewerker en hoe ze naast haar werk ruimte overheeft om lekker te sporten.

Renate Faber over werken bij SurplusFLEX

‘Ons gezinsleven is prettiger.’
Even voorstellen: Renate Faber. 27 jaar jong en woont al haar hele leven in Breda. Lang dacht ze dat ze later iets met dieren zou gaan doen. Maar toen ze een dagje meeliep met haar moeder in de zorg, sloeg de vonk over. Tegenwoordig is ze verzorgende IG bij SurplusFLEX.

‘Ik ben ook opgeleid tot doktersassistent. Uiteindelijk besefte ik dat dit beroep niks voor mij is. Het was voor mij minder uitdagend. Wat ik nu doe, is dat wel. Je verricht een heel scala aan handelingen. En het contact met al die cliënten is interessant. Omdat ik flexibel werk, zie ik veel nieuwe gezichten. Voor mij is dat prima, want ik praat makkelijk met anderen. Maar soms heb je iemand waarvan je weet: die heeft geen zin in een gesprek. Je moet ze eerst leren kennen en dat begrijp ik.

‘Ik heb een aantal vaste afdelingen waar ik veel kom. En er zijn afdelingen die ik eromheen plan, als het me interessant lijkt om daar een kijkje te nemen. Zo ga ik binnenkort aan de slag op de beademingsafdeling. Natuurlijk is het van belang dat je bekwaam bent. SurplusFLEX biedt veel scholing aan en dat is erg fijn. Ik mag nu beademingsscholing gaan doen. Leuk en leerzaam.’


‘Natuurlijk moet je bekwaam zijn en daarom biedt SurplusFLEX scholing aan,
in mijn geval beademingsscholing. Leuk en leerzaam.’


‘Ik werkte eerst bij een andere instelling. Daar had ik een klein contract van twintig uur en toch gingen zij ervan uit dat ik zes dagen per week zou werken. Ze hakten mijn arbeidsovereenkomst in stukjes. Toen dacht ik: hier stop ik mee. Nu ik bij SurplusFLEX werk en de diensten van álle locaties zie, is er meer aanbod en kan ik langere diensten uitzoeken als ik dat wil. Dat bevalt heel goed.’

‘Ons gezinsleven is prettiger. Ik werk niet meer ieder weekend, alleen als ik onvoldoende uren heb gemaakt. Dus dan hebben mijn man, mijn dochter en ik een mooie tijd met elkaar. Fietsen we naar de kinderboerderij of zo. Wanneer ik doordeweeks werk, is de kleine bij de opvang. Of bij oma. Gaat prima. Bovendien heb ik ruimte om te sporten. Het liefst zwemmen. Heerlijk: even alles loslaten.’

Aan de slag bij SurplusFLEX

Wil je een dagje meelopen of heb je nog vragen? Bel, app, sms of mail dan Marlous van der Mark, recruiter bij Surplus: 06 – 22 98 77 69werken@surplus.nl Ben je al overtuigd en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Solliciteer dan direct en klik op de onderstaande solliciteerknop!

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen