Maak kennis met Diede - Verzorgende IG in Roosendaal

“Iedere dag is anders”

Diede Stoop werkt in de wijkverpleging in Roosendaal en vertelt over haar werk. Ze werkt al ruim 8 jaar in de wijkverpleging. Na haar studie HBO Verpleegkundige startte ze als verpleegkundige in de wijk in Breda en Zevenbergen. Zo’n drie jaar geleden maakte ze de overstap naar wijkverpleegkundige in Roosendaal, waar ze een team aanstuurt.

‘’We zijn een hecht team en ondanks dat we veel alleen werken, doen we het samen. Naast het aansturen van een team bestaat mijn werk ook uit huisbezoeken. De combinatie tussen het persoonlijk contact met de cliënten en het aansturen van een team maakt het werk ontzettend leuk en boeiend’’, vertelt Diede.

Veelzijdig en dankbaar

“Als wijkverpleegkundige ben je het aanspreekpunt voor zorg, wonen en welzijn in de wijk. Alle mensen die in Roosendaal wonen kunnen bij ons terecht met een hulpvraag. Dit kan variëren van persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp tot thuisbegeleiding. Samen gaan we in gesprek en kijken wat er nodig is’’, legt Diede uit. De persoonlijke situatie en de wensen van de cliënt staan hierbij centraal en worden vastgelegd in een zorgplan. Diede vervolgt: ‘’Het is erg fijn als je samen tot een passende oplossing komt. Cliënten zijn dankbaar en de verschillende wensen maken mijn werk juist zo veelzijdig.’’

Tekst gaat verder onder de foto’s

Wijkverpleging in Roosendaal

In Roosendaal ondersteunt het wijkverplegingsteam van Surplus mensen bij dagelijkse taken zoals wassen, aankleden en medicatie innemen. ‘’Ik neem niet meteen alles over maar kijk goed naar wat mensen nog zelf kunnen en willen en hoe technologie ingezet kan worden om het zelfstandig thuis wonen makkelijker en veiliger te maken. Een slimme medicijndispenser bijvoorbeeld die ondersteunt bij het zelfstandig en op tijd innemen van medicatie. Of beeldzorg, een speciale tablet waarmee we kunnen videobellen met cliënten en op afstand zorg kunnen bieden. Als ik merk dat iemand meer ondersteuning of zorg nodig heeft, overleg ik met collega’s en/of de huisarts. Iedere dag is anders’’, vertelt Diede.

Werken als verzorgende IG

Spreekt het verhaal van Diede je aan en wil jij ook werken als verzorgende IG? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met onze recruiters via WhatsApp of via werken@surplus.nl.

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen