Maak kennis met Rogér – Zij-instromer verzorgende IG

Maak kennis met Rogér Roks, een energieke 48-jarige man die van jongs af aan vrachtwagenchauffeur was. Onlangs heeft hij de moedige stap genomen om een nieuw pad te bewandelen. Rogér is begonnen aan de opleiding Verzorgende IG via het BBL-traject bij Surplus

Plezier in werk

Terugkijkend kan Rogér niet anders dan denken: “Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan?” De verandering van zijn oude baan naar de zorgsector is verbazingwekkend. Het grootste verschil dat hij nu ervaart, is het plezier dat hij in zijn werk vindt. Elke dag is anders, geen dag is hetzelfde. Hij komt altijd met een glimlach thuis, wetende dat hij een verschil heeft gemaakt. 

Het idee om voor de zorg te kiezen speelde anderhalf jaar door Rogérs hoofd, terwijl hij als vrijwilliger bij de Zonnebloem werkte. Het was tijdens die periode dat het zaadje van een carrière in de zorg werd geplant. Aangemoedigd door deze nieuwe passie, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en stapte hij Fendertshof binnen, een locatie van Surplus in Fijnaart. Hij vroeg simpelweg: “Ik zoek werk in de zorg, hebben jullie vacatures?” En nu, slechts enkele maanden later, werkt hij er met veel plezier! 

Praktijkgerichte aanpak

Natuurlijk was het voor Rogér even wennen om na zo’n lange tijd weer onderwijs te volgen. Maar dankzij de goede begeleiding van Annet en de praktijkgerichte aanpak voelt hij zich steeds zelfverzekerder. Surplus biedt hem de ideale omgeving om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. 

Rogérs verhaal bewijst dat het nooit te laat is om je hart te volgen en van carrière te veranderen. Met de juiste ondersteuning en toewijding kun je voldoening en doel vinden in een nieuw vakgebied. Als iemand zoals Rogér, die jarenlang vrachtwagens bestuurde, de sprong kan wagen en het plezier van werken in de zorg kan omarmen, dan is er geen reden waarom anderen dat niet kunnen doen. 

Kom leren en werken in de zorg: volg de BBL-opleiding van Surplus

Dus, als jij een baanwisselaar bent die een nieuwe weg in wil slaan, overweeg de BBL-opleiding Verzorgende IG!  Laat je leeftijd of eerdere ervaringen je niet tegenhouden; volg je hart naar een toekomst in de zorgsector. Onze begeleiders staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen, net zoals we dat voor Rogér doen! 

Whatsapp

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen